Meistä

“Onhan sitä etuoikeutettu, kun saa tehdä hyvää olutta työkseen”

Malmgårdin panimon osaavalle ja innostuneelle ammattilaisjoukolle maukkaan ja korkealaatuisen oluen valmistaminen on kunnia-asia. Laadukkaat tuotteet ja tyytyväiset asiakkaat ovat jokaisen ykköstavoite.

Pienpanimossa työtehtävät vaihtelevat lattianpesusta oluen pullotukseen. Tällä hetkellä Malmgårdin panimossa työskentelee kymmenen oluenvalmistuksen ammattilaista.

Vaikka panimon tuotanto kasvaa tasaisesti, työvaiheet hoidetaan edelleen käsityönä – näin erinomaista olutta syntyy juuri oikeassa mittakaavassa, hyvässä hengessä ja taitavien osaajien yhteispelillä. Malmgårdissa tuotteiden tasalaatuisuudesta ei tingitä. Korkean laadun takeena ovat huolelliset ja säännölliset mittaukset sekä jatkuva aistinvarainen havainnointi.

Tuomas Markkula

Tuomas Markkula

Korkealaatuiset raaka-aineet ovat Tuomakselle jatkuva inspiraation lähde. Malmgårdin panimomestari on kokenut ammattilainen, joka tekee työtään kuin huippukokki, mutta diplomi-insinöörin tarkkuudella. Panimomestarin alati muuttuvaan arkeen kuuluu muun muassa suunnittelu- ja kehitystyötä, raaka- aineiden hankintaa sekä laadun ja maun valvontaa. Tuomas on myös Malmgårdin panimon toimitusjohtaja. Panimoalalla Tuomas tunnetaan myös taitavana opettajana.

Markku Pulliainen

Markku Pulliainen

Markku valmisti ensimmäiset oluensa vuonna 1978 peltipurkkiaineksista – jälki oli miehen omien sanojen mukaan ”ihan hirveää”. Sittemmin taidot kehittyivät melkoisesti, sillä mies on palkittu muun muassa sahdinvalmistuksen Suomen mestarina. Markun ja Tuomaksen ammattimainen yhteistyö on jatkunut saumattomasti jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Malmgårdissa Markku vastaa tuotteiden ravintola-myynnistä ja jakelusta, mutta poikkeaa toisinaan edelleen myös tuotannon puolelle.

Stefan Nyman

Stefan Nyman

Kun Stefania kysyttiin Malmgårdin kasvaessa myynnin vahvistukseksi, mies innostui nopeasti. Kahdessa viikossa kokenut alan ammattilainen oli mukana remmissä. Malmgårdin myynnissä Stefan hoitaa päivittäistavarakauppaa, ravintolaketjuja ja vientiä. Stefan on vapaa-ajallaan aktiivinen urheilumies, joka nauttii hyvän ruoan ja juoman yllättävistäkin yhdistelmistä. Arctic Circle Alea voi kaataa alkumaljaksi vaikkapa kuohuviinilasiin ja aterian viimeistellä kahvin ja konjakin sijaan lasillisella herkullista portteria.

Lasse Lehtonen

Lasse Lehtonen

Lasse innostui hyvästä oluesta Tampereella pian laillisen oluenjuonti- iän saavutettuaan. Bio- ja elintarviketekniikan opintoihin innostivat työmahdollisuudet pienipanimoalalla tai lähiruokatuotannossa – olut veti näistä lopulta pidemmän korren. Tuotantopäällikön työtehtävät yltävät pienpanimossa prosessinhoidosta ja laaduntarkkailusta siivoushommiin. Monipuolisuus, hyvä maku, korkea laatu ja käsityöperinteen arvostus ovat Lassen työn avainsanoja.

Janne Paturi

Janne Paturi

Jannen työt Malmgårdissa alkoivat, kun mies tuli panimolle harjoittelijaksi bio- ja elintarviketekniikan opinnoistaan. Jannella oli aiempaa kokemusta ison yhtiön pullotuslinjalta, mutta pienpanimossa työ on ollut selvästi monipuolisempaa. Arki olutmiehenä kasvattaa kiinnostusta jatkuvasti ja oma ala tuntuu todella löytyneen panimosta. Janne on nykyään myös konkreettisesti kotonaan Loviisan Koskenkylässä, ihan Malmgårdin kulmilla.